söndag 30 september 2012

Ampersand

Efter eftermiddags svampplockning behövs något rejält och då föll valet på Ampersand.
Jag blandade:
25ml Beefeater Gin (47%)
25ml Torres 10  Brandy
25ml Martini Rosso Vermouth
2 stänk Orange Bitter (hemgjord)
Rörde med is och silande, garnerade med citron och toppade med en tesked Grand Mariner.
Ampersand kommer från  'The Old Waldorf-Astoria Bar Book' av A. S. Crockett från 1935. Egentligen en Sweet Martini med hälften av ginnen utbytt mot konjak. Det skulle ha varit Old Tom gin och inte London Dry, men jag tror att den spanska brandyn kompenserar för det. Namnet Apersand kan möjligtvis komma från '&' i Martini & Rossi.
Gillar man drinkar med italiensk vermouth så är den här god, riktigt god. Orange Bitter kan lyfta det mesta och gin och brandy harmoniserar väl med varandra - på samma sätt som whiskey och rom.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar