Lite sen med att uppdatera, men här kommer gårdagens aperitif:
Jag blandade:
5cl Bols Zeer Oude Genever
25ml Martini Extra Dry
1tsk florsocker
1tsk Fruko Schulz Absinth
2 stänk Peychauds Bitters
Rörde med is, silade, garnerade med citronskal.
Till skillnad från torsdagens Holland House, där citronen till viss del döljer geneversmaken, så smakar den rejält av genever. Gevener är en "acquired taste" och gillar man det (vilket jag gör) är den här drinken fantastisk, gillar man det inte så smakar det dieselolja.
Peychauds Bitters gör att drinken blir vackert rosa
Yachting Club Cocktail kommer från "Recipes for Mixed Drinks" av Hugo R. Ensslin från 1917. Det är annars ett rätt ovanligt recept som inte finns att hitta i andra böcker eller på så många ställen på nätet.
Jag blandade:
5cl Bols Zeer Oude Genever
25ml Martini Extra Dry
1tsk florsocker
1tsk Fruko Schulz Absinth
2 stänk Peychauds Bitters
Rörde med is, silade, garnerade med citronskal.
Till skillnad från torsdagens Holland House, där citronen till viss del döljer geneversmaken, så smakar den rejält av genever. Gevener är en "acquired taste" och gillar man det (vilket jag gör) är den här drinken fantastisk, gillar man det inte så smakar det dieselolja.
Peychauds Bitters gör att drinken blir vackert rosa
Yachting Club Cocktail kommer från "Recipes for Mixed Drinks" av Hugo R. Ensslin från 1917. Det är annars ett rätt ovanligt recept som inte finns att hitta i andra böcker eller på så många ställen på nätet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar