Idag blev det en Pegu Club:
Jag blandade:
5cl Beefeater gin (47%)
25ml Cointreau
15ml nypressad lime
1tsk florsocker
1 stänk Angostura bitter
1 stänk Orange bitter (hemgjord)
Skakade med is och silade, garnerade med ett citronskal.
Pegu Club skapades på herrklubben Pegu Club i Rangoon, Burma på 20-talet. Receptet publicerades första gången i Harry MacElhone's 'Barflies and Cocktails' från 1927. Harry Craddock skriver om drinken i sin 1930 Savoy Cocktail Book: "The favourite cocktail at the Pegu Club, Burma, and one that has travelled, and is asked for, round the world."
Idag är nog Pegu Club lite bortglömd, vilket är synd eftersom det är en ganska god cocktail som passar de flesta: syrlig, inte för söt och med en tydlig beska från bittrarna.
Jag blandade:
5cl Beefeater gin (47%)
25ml Cointreau
15ml nypressad lime
1tsk florsocker
1 stänk Angostura bitter
1 stänk Orange bitter (hemgjord)
Skakade med is och silade, garnerade med ett citronskal.
Pegu Club skapades på herrklubben Pegu Club i Rangoon, Burma på 20-talet. Receptet publicerades första gången i Harry MacElhone's 'Barflies and Cocktails' från 1927. Harry Craddock skriver om drinken i sin 1930 Savoy Cocktail Book: "The favourite cocktail at the Pegu Club, Burma, and one that has travelled, and is asked for, round the world."
Idag är nog Pegu Club lite bortglömd, vilket är synd eftersom det är en ganska god cocktail som passar de flesta: syrlig, inte för söt och med en tydlig beska från bittrarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar