Hörde det ryktas att baren kommer att förstärkas med en flaska Holland Gin i helgen (tack på förhand). Firar detta med att blanda en geneverdrink:
Jag blandade:
5cl Bols Zeer Oude Genever
2cl Martini Extra Dry
15ml pressad citron
7ml Stock Maraschino
Skakade med is, silade, garnerade med citronskal.
Den ursprungliga Holland House kommer från George J. Kappeler's bok: "Modern American Drinks: How To Mix and Serve All Kinds of Cups and Drinks" från 1895. Den baseras på rye och apelsinlikör och har inget gemensamt med det som jag har blandat. Harry Craddock jobbade också på baren i Holland House på 5th avenue och blandade husets drink; "Holland House cocktail" enligt receptet ovan, men med muddlad ananas och London Dry istället för Holland gin. Bols väckte upp receptet 2008 för att marknadföra genever.
Hursomhelst så har Bols lyckats, genever och citron är en fin kombination och vermouthen tillför lite extra beska, medan maraschino ger lite sötma och extra bitterhet.
Jag blandade:
5cl Bols Zeer Oude Genever
2cl Martini Extra Dry
15ml pressad citron
7ml Stock Maraschino
Skakade med is, silade, garnerade med citronskal.
Den ursprungliga Holland House kommer från George J. Kappeler's bok: "Modern American Drinks: How To Mix and Serve All Kinds of Cups and Drinks" från 1895. Den baseras på rye och apelsinlikör och har inget gemensamt med det som jag har blandat. Harry Craddock jobbade också på baren i Holland House på 5th avenue och blandade husets drink; "Holland House cocktail" enligt receptet ovan, men med muddlad ananas och London Dry istället för Holland gin. Bols väckte upp receptet 2008 för att marknadföra genever.
Hursomhelst så har Bols lyckats, genever och citron är en fin kombination och vermouthen tillför lite extra beska, medan maraschino ger lite sötma och extra bitterhet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar