Dax för en sängfösare. Idag blir det Bobby Burns. Det först publicerade receptet finns i Harry Craddock's "The Savoy Cocktail Book" från 1930. Nu blandar jag den istället enligt David A. Embury's recept från "Fine Art of Mixing Drinks" från 1953. Skillnaden är att Embury använder Drambuie medan Craddock använder Bénédictine.
Jag blandade:
5cl Nikka Black Clear Whisky (är väl egentligen hädelse att använda japansk whisky när det ska vara skotsk)
2,5cl Martini Rosso
8ml Drambuie
2 stänk Peychaud's aromatic bitters
Rör, sila och garnera med citronskal.
En rätt ok cocktail, men kanske lite för söt för min smak - jag dricker hellre en Manhattan.
Jag blandade:
5cl Nikka Black Clear Whisky (är väl egentligen hädelse att använda japansk whisky när det ska vara skotsk)
2,5cl Martini Rosso
8ml Drambuie
2 stänk Peychaud's aromatic bitters
Rör, sila och garnera med citronskal.
En rätt ok cocktail, men kanske lite för söt för min smak - jag dricker hellre en Manhattan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar