Tänkte lägga över mina drinkbilder från facebook till en blogg och börjar med den här:
Mitt recept på Puritan var:
5cl Larios gin
2cl Martini Dry vermouth
1,5cl grön Chartreuse
1 stänk orange bitter (hemgjord)
Rör med rejält med is, sila i ett väl kylt martiniglas, garnera med oliver.
Puritan är en cocktail från slutet på 1800-talet och det första receptet finns i en bok som publicerades i Boston 1900 med titeln: The Cocktail Book: A Sideboard Manual for Gentlemen av Fredrick L. Knowles.
I originalreceptet ska det vara gul chartreuse, men mitt barskåp är begränsat så det fick bli grön istället. Jag skulle dock ha minskat mängden chartreuse. Den gröna tar väldigt lätt överhand.
Egenligen skulle garnityret varit ett citronskal, men eftersom vi hade en öppnad burk oliver så fick det bli det istället. Puritan är egentligen en variant av Dry Martini (om än äldre) så oliver är väl ok?
Jag hade rätt höga förväntningar på den här, trodde att det skulle bli en chartreusekryddad Martini. Nu blev det mer en ginkryddad chartreuse, vilket är gott, men kanske inte så roligt. Jag får hålla igen på chartreusen nästa gång.
Det här var första inlägget, men också sista på ett tag - semester på tisdag!
Mitt recept på Puritan var:
5cl Larios gin
2cl Martini Dry vermouth
1,5cl grön Chartreuse
1 stänk orange bitter (hemgjord)
Rör med rejält med is, sila i ett väl kylt martiniglas, garnera med oliver.
Puritan är en cocktail från slutet på 1800-talet och det första receptet finns i en bok som publicerades i Boston 1900 med titeln: The Cocktail Book: A Sideboard Manual for Gentlemen av Fredrick L. Knowles.
I originalreceptet ska det vara gul chartreuse, men mitt barskåp är begränsat så det fick bli grön istället. Jag skulle dock ha minskat mängden chartreuse. Den gröna tar väldigt lätt överhand.
Egenligen skulle garnityret varit ett citronskal, men eftersom vi hade en öppnad burk oliver så fick det bli det istället. Puritan är egentligen en variant av Dry Martini (om än äldre) så oliver är väl ok?
Jag hade rätt höga förväntningar på den här, trodde att det skulle bli en chartreusekryddad Martini. Nu blev det mer en ginkryddad chartreuse, vilket är gott, men kanske inte så roligt. Jag får hålla igen på chartreusen nästa gång.
Det här var första inlägget, men också sista på ett tag - semester på tisdag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar